Så var det det där med tvättstuga…

Vi har renoverat så mycket så ibland känns det som att vi har en mental tröskel att kliva över för att ta tag i nästa steg i renoveringen. Men igår fick vi i alla fall fart under galoscherna! Tidigare har vi rivit en gammal vägg till ett rum som fram till 70-talet tjänade som toalett.

För att vi ska få in en golvbrunn till tvättstugan och även förbereda för omflyttning av kök och badrum på husets entréplan så har vi hackat och grävt upp golvet för att lägga in och dra om nya avloppsrör.

Vi ska även dra om det existerande avloppsröret så att det inte går i taket utan längs golvet och under skåpen som ska stå i tvättstugan. Och för det måste vi göra ett nytt hål i väggen in mot potatiskällaren, det fick vi också till igår med gemensamma krafter.

Nu hoppas vi på att RL Bygg i Gäddede har vad vi behöver för att kunna dra om avloppsrören. Jag ser ljuset i tunneln fast det lyser ganska svagt ännu. Efter vi dragit om rören ska vi fylla igen med jord och cement och sen ska vi gjuta/cementera fast lättbetongblock för tvättmaskin och torktumlare. Sen börjar lull-lullet 🙂 Då ska det målas, läggas träplattor och till sist montera skåp, bänkskiva och tvättställ. Någonstans i det här ska vi få hjälp att dra lite el också, det vore ju kul om vi kan använda maskinerna också 🙂 Så här är tanken att det ska se ut, förutom att det inte ska vara ett rör inne i hörnet.

Vi vill ju lägga på ett kol, men vi får se hur snabbt vi orkar jobba på. Man ska ju leva också! Appropå att leva också så såg vi ”I rymden finns inga känslor” igår. Kan absolut rekommendera den!

 

Dela med dina vänner:
Renovering, Stora Blåsjön, Permalink

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *